Diabetiker fryktet for sitt ufødte barn under sykdomsutbruddet

Gravid kvinne: - Tragisk

Av Lars Akerhaug og Endre Alsaker-Nøstdahl 28.09.2008 kl. 21:46 Kilde: VG NETT

AKER SYKEHUS (VG Nett) Sissel Lindgjerdet (35) fryktet for barnets og sitt eget liv da hun var blant de 70 som ble akutt syke på Clarion hotell i går.

MARERITTGANGEN: Innenfor alle disse dørene ligger akutt syke diabetikere. Foto: Privat
MARERITTGANGEN: Innenfor alle disse dørene ligger akutt syke diabetikere. Foto: Privat


Se video 70 diabetikere akutt syke på hotell: - Føles som å ha vært i en slåsskamp

VG Nett følger

Lag din egen RSS

Mer om dette på Sol.no

- Det var helt tragisk, sier Sissel Lindgjerdet på telefon fra sykesengen på Aker Universitetssykehus. Hun føler seg ikke frisk nok til å møte VG Nett for intervju.

Les mer:Flere diabetikere syke ved Clarion Hotel Gardermoen

Lindgjerdet er gravid i 33. uke. Med bare kort tid før termin, fryktet hun for barnet da hun ble syk på hotellet lørdag kveld.

- Det var dramatisk. Jeg tenkte at nå kan fødselen begynne, sier Lindgjerdet, som fortsatt er dårlig søndag formiddag.

Flere gravide

Tre andre gravide kvinner skal også ha blitt lagt inn på sykehus etter utbruddet av diare og oppkast.

Av de som ble akutt syke på Clarion hotell Gardermoen i går kveld, er 33 blitt lagt inn på sykehus. De fleste deltok i en jubileumsfeiring i regi av Norges Diabetesforbund.

- Den siste ble lagt inn for en time siden, sier generalsekretær i forbundet Bjørnar Allgot til VG Nett søndag ettermiddag.

Ifølge generalsekretæren skal ingen av de rammede så langt se ut til å være alvorlig eller livstruende syke.

Det blir nå undersøkt om det var matforgiftning som førte til sykdomsutbruddet.

- Som en boksekamp med Mike Tyson

- Det var som en boksekamp med Mike Tyson, sier Ronni Reitan til VG Nett utenfor Aker Universitetssykehus, hvor han har tilbragt natten.

VGTV:Se intervju med Reitan

Fullt kaos rådde i hotellgangen hvor Reitans og flere av de andre sykes rom lå. Reitan beskriver situasjonen som kritisk.

RETT FØR HAN BLE SYK. Her koser Ronni Reitan seg under middagen, rett før konferanseoppholdet utviklet seg til et mareritt. Foto: Privat
- Alle lå langflate og klarte nesten ikke røre på seg. Av og til måtte de bare komme seg opp og komme seg på toalett for å spy. Da var det ikke alle gangene det gikk bra. Det var helt for jævlig. Det var spydd opp langs vegger og utover gulv, sier Reitan.

Han roser hotellet for å ha tatt ansvar for de syke gjestene, men mener ledelsen må ordne opp hvis det viser seg å ha vært matforgiftning som førte til at 70 gjester ble syke.

- De må gi kompensasjon og gå gjennom rutinene sine, sier Reitan.

Beordret til å vaske

Mattilsynet er søndag kommet til hotellet for å lete etter en mulig årsak til sykdomsutbruddet.

- Mattilsynet beordret natt til søndag hotellet til å vaske ned kjøkkenet og fryse ned hotellets matbeholdning, sier fungerende sjef Kristin Styrmo i Mattilsynets distriktsavdeling på Romerike til NTB.

I tillegg fikk hotellet ordre om å servere gjestene på hotellet frokost søndag tilberedt helt fra grunnen av, forteller hun.

Styrmo sier gjestene har spist buffétmat, og at utvalget av matvarer som eventuelt må undersøkes nærmere kan bli omfattende.

Saken fortsetter under bildet...
BLE SYKE UNDER MIDDAGEN: I tidsrommet dette bildet er tatt begynte de første diabetikerne å bli syke. Foto: Privat Foto:

Samlet for å feire

230 medlemmer av Norges Diabetesforbund var samlet til konferanse på hotellet for blant annet å feire forbudets 60-årsjubileum, da folk begynte å bli syke lørdag ettermiddag og kveld.

- Folk bare falt sammen. Til slutt pakket også bandet sammen, for å si det slik, forteller generalsekretær Bjørnar Allgot til NTB.

Han roser hotellpersonalets reaksjon og innsats fra samme øyeblikk det ble klart at gjester var blitt syke.

- Jeg er veldig fornøyd med hotellpersonalet og de ressurser som ble satt inn for å få rask oversikt over situasjonen, sier han.

(VG Nett/NTB)

(VG NETT 28.09.2008 kl. 21:46, Sist oppdatert 28.09.2008 kl. 21:46)