Stenger hotell etter sykdomsutbrudd

GOD STEMNING: Festmiddagen til diabetesforbundet lørdag skled ut da stadig flere gjester ble syke. Trolig er de smittet gjennom mat mandag morgen eller formiddag. Foto: Diabetesforbundet
GOD STEMNING: Festmiddagen til diabetesforbundet lørdag skled ut da stadig flere gjester ble syke. Trolig er de smittet gjennom mat mandag morgen eller formiddag. Foto: Diabetesforbundet

29.09.2008 kl. 17:18 Kilde: © NTB

Clarion Hotel på Gardermoen har mandag besluttet å stenge hotellet i 48 timer etter sykdomsutbruddene under Diabetesforbundets 60-årsfeiring i helgen.

Over 100 personer er til nå blitt syke etter Diabetesforbundets 60-årsfeiring på Clarion Hotel på Gardermoen i helgen. Hotellet har besluttet å holde stengt mens Mattilsynet forsøker å finne smittekilden.

- Vi kan ikke utelukke at virus kan være årsaken til sykdomsutbruddet ved hotellet på det nåværende tidspunkt. Noro-virus er for eksempel meget smittsomt og kan overføres via forurenset vann og matvarer, eller ved at en smittet person håndterer næringsmidler. Det kan også smitte fra person til person ved berøring og ved oppkast hvor det kan dannes dråpesmitte, sier seksjonssjef Kristin Styrmo i Mattilsynet i en melding.

LES OGSÅ: Vil kreve penger av hotellet etter matskandale

Smittekilde utenfor hotellet?

Mattilsynet og kommunelegen støtter hotellets beslutning om å stenge i to døgn.

- I løpet av 48 timer vet vi forhåpentligvis mer, om dette handler om en virusinfeksjon, eller om det er en næringsmiddelbåren sykdom, sier kommuneoverlege Unn-Berit Schjervheim.

Foreløpig undersøkelser viser også at hotellgjester som ikke har spist mat på hotellet i det aktuelle tidsrommet, er blitt smittet. Det innebærer at smitten kan komme fra andre kilder enn maten på hotellet.

LES OGSÅ: Diabetiker fryktet for sitt ufødte barn under sykdomsutbruddet

(© NTB 29.09.2008 kl. 17:18, Sist oppdatert 29.09.2008 kl. 17:24)