Arild Berstad (stående) tolker AaFK-kampene for døve på Color Line Stadion. Britt Rekdal Olausen (f.h.), Johnny Randen, Erlend Holsen og Kirsti Fylling Lefstad er ivrige brukere. (Foto: Staale Wattø)

 
«Kan du høre Stormen synge?»

 
Ja, er svaret på dette spørsmålet, dersom du er på AaFKs hjemmekamper og har normal hørsel. Er du døv, er det derimot en annen skål.
 

 
Skrevet av: Arne P. Andersen (onsdag, 31.august 2005 22:08)

 
Men det har fotballgale døve i Ålesund og omegn tatt konsekvensen av. Ved hjelp av Hjelpemiddelsentralen i Møre og Romsdal har de nemlig fått til en tolkeordning under AaFK sine kamper på Color Line Stadion. Arild Berstad ved Hjelpemiddelsentralen er en av dem som er med å tolker under fotballkampene.

- De døve ønsker å få med seg hva som skjer over speakeranlegget, de ønsker å vite hva supporterklubben Stormen synger og de vil ha med seg pauseunderholdningen. Med egen tolk på kampene går dette som smurt, sier Berstad.

Erlend Holsen er en av de som har benyttet seg av tolketjenesten på Color Line Stadion. han er meget godt fornøyd.

- Vi begynte så vidt under fjorårets siste kamp på Kråmyra. Det fungerte såpass godt at vi ønsket å ha det på Color Line Stadion også, og det har vært en ubetinget suksess. Nå får vi også vite hvorfor publikum klapper når det sies noe over høytalerne, og vi er fullt oppdatert på alle sangene til Stormen, sier Holsen.

Arild Berstad forteller at ti plasser er satt av til de døve under hver hjemmekamp.

- Dette er et unikt tilbud på landsbasis. Jeg vet ikke om noen andre arenaer som har dette tilbudet, og vi ønsker å takke AaFK for at de legger til rette for de døve, sier han.

Ann Kristin Aarønes i AaFK er gald for at også funksjonshemmede får et godt tilbud på Color Line Stadion.

- Jeg blir glad når jeg hører at vi kan være med på å legge til rette for at alle grupper kan trives på hjemmebanen vår, sier hun.

De tolkede kampene er såpass populære at også folk fra Østlandet kommer oppover for å se AaFK.

- Noen utflyttede sunnmøringer tar faktisk turen hjem under enkelte kamper for å få med seg dette, sier Berstad, som selv er ihuga AaFK-supporter.

- Og det hjelper jo på entusiasmen under tolkingen, sier han.